תנאים להקמת רשת מזכה

מאמרים

בדין הישראלי לא קיימות הגבלות על עסק שרוצה להפוך לרשת מזכה, אך אם אתה או את, בעלים של עסק מצליח ואתם מעוניינים לבחון אפשרות להרחיב אותו לרשת מזכה, קיימים 3 היבטים מהותיים שיש לבחון, בטרם תצאו לדרך.

בחינת איתנות וחוסן העסק

תקציב

הדבר הראשון שיש לבחון הוא האם העסק באמת מצליח [כמו שנדמה לבעל העסק], ואם כן, האם בעל העסק מוכן להשקיע את התקציב הנדרש למהלך כזה, שההחזר על ההשקעה שלו אינו מיידי, שכן, מדובר בהשקעה שתניב רווחים בטווח הרחוק.

ביקוש

האם יש צורך בשוק לרשת בתחום זה?; האם יש ביקוש מספיק למוצר או לשירות בשוק, שמצדיק פתיחת סניפים ומיקומים נוספים?

תקופה

האם זוהי תקופה כלכלית נכונה להרחבת העסק? האם העסק, כרשת מזכה יוכל לעמוד בתקופות של אתגרים כלכליים (מיתון, מגיפות וכו׳)? 

יש לבחון גם מה תהיינה ההשלכות לגבי היתכנות ההצלחה של הזכיינים ברשת.

סימני מסחר, קניין רוחני

האם קיימת הגנה על סימני המסחר של העסק? במסגרת רכישת הזיכיון רוכש הזכיין בעצם את הזכות להשתמש בסימני המסחר של אותו עסק, ולכן, על בעל העסק לבחון האם סימני המסחר (והקניין הרוחני שניתן להגן עליו) מוגנים.

רגולציה

יש לבחון גם האם נדרשות הסמכות ייחודיות לזכיינים, האם קיימות מגבלות שונות בנוגע להפעלת העסק על ידי גורמים שאינם בעלי העסק המקוריים, האם הרשויות מגבילות את הרשת (או הזכיינים) וכדומה.

 

בחינת סיכויי הצלחת הרשת להוכיח את הקונספט לזכיינים

ההיבט הבא שיש לבחון הוא האם לזכיינים הפוטנציאליים יש את הקרקע הפורייה לגדול ולצמוח יחד עם העסק.

הוכחת קונספט

על הרשת להוכיח לזכיינים הפוטנציאליים שיש להם סיכוי טוב להניב רווחים מהזיכיון שירכשו. במסגרת הוכחת הקונספט והיתכנות ההצלחה, בעל הרשת המזכה ירצה להראות לזכיינים הפוטנציאליים שלו, כי יש לו מודל עסקי מצליח, דוחות כספיים משנים קודמות שיעידו על רווחים, וכדומה.

ספר נהלים

בנוסף, על בעל העסק לעגן 'ספר נהלים' – הכולל את קווי המדיניות של העסק, נהלי תפעול, ניהול, אדמיניסטרציה, פרוטוקולים, מדריכים ועוד.

'ספר נהלים' הוא הוכחה לזכיינים הפוטנציאליים כי יש להם בסיס לפיו הם יוכלו להפעיל את העסק כבר מהיום הראשון.

הכשרה

בנוסף, על בעל הרשת להציג בפני הזכיינים הפוטנציאליים ולספק להם הדרכה וליווי מיטביים על מנת לסייע להם בעסק ולהצלחת הרשת כולה.

 

יכולות הניהול וההובלה של בעל הרשת 

הדבר השלישי שיש לבחון הוא האם בעל העסק מסוגל להוביל ולעמוד בראש הרשת למזכה (כולל המהלך עצמו לבניית הרשת).

זמן ופניות

האם לך, בעל עסק שרוצה לצאת למהלך כזה, יש זמן ופנאי לעסוק במעבר מעסק לרשת מזכה? האם יש לך פניות 'רגשית' לכך?

יציאה למהלך של הרחבת העסק ומכירת זיכיונות מצריכה מבעל העסק להקדיש משאבי זמן ופניות רבים לטובת המהלך. בחינה זו חשובה ביותר על מנת לוודא שהעסק הראשי לא ינזק מעצם היציאה למהלך ותפיסת תשומת לב על ידי ההתרחבות.

מנהיגות

האם בעל העסק יכול להוביל את הזכיינים אחריו ולהנהיג אותם? האם הוא האדם המתאים על מנת לנהל מספר זכיינים? האם בעל העסק הוא אדם בעל יכולות של מנהיגות על מנת לשמש כ"אבא ואמא" לכל הזכיינים החדשים שיבואו תחת כנפיו?

הסכם זיכיון

האם בעל העסק נכון לקבל ייעוץ משפטי מתאים וליווי בתהליך אל מול הזכיינים? צריך לזכור שיציאה לדרך כרשת מזכה דורשת גיבוי משפטי הולם, בדמותם של הסכמי זיכיון מאסטר ואחרים (תלוי רשת). בעל הרשת צריך לשלב ידיים עם משרד עורכי דין שמתמקד בפיתוח רשתות מזכות.

_________________________________

אלה הן חלק מהשאלות שאני שואל כל לקוח שמגיע אליי כדי להרחיב את העסק הקיים שלו לרשת. 

אם אתם עומדים עומדים להרחיב את העסק המצליח שלכם לרשת, או שאתם מעוניינים לבחון אפשרות לכך, אל תצאו לדרך ללא ליווי של עורך דין מומחה לזכיינות.

התייעצו עם צוות עורכי הדין שלנו

OUR SERVICES

תחומי פעילות

מה לקוחות אומרים עלינו

מה
לקוחות
אומרים
עלינו

רוצים לשמוע את המומחים?

תוכנית שבועית המאריינת את מיטב המוחות בתחום הזכיינות עם השאלות המשפטיות והעסקאות החשובות בהתקשרות בין רשת לבין זכיינים באולפן אתכם

רוצים להשאר מעודכנים?

להצטרפות לרשימת התפוצה שלנו השאירו כתובת מייל: